В трети пореден мач в Серия "А" Ювентус завърши 0:0, след като в мача срещу Наполи в Торино не паднаха голове.

Срещата от 5-ия кръг на калчото не предложи много интересни моменти и така гостите, предвождани от Антонио Конте, взеха точка от един от най-негостоприемните си стадиони.

В класирането "Старата госпожа" има 9 точки и е още без допуснат гол. Южняците са с пункт повече.

В следващия кръг Юве гостува на Дженоа, а Наполи приема Монца.

Първото полувреме предложи малко интересни положения пред двете врати, като по-чистите бяха за гостите.

В 10-ата минута Душан Влахович пропусна да засече с глава отлично центриране във вратарското поле. После сръбският национал не успя още на няколко пъти да играе с топката в наказателното поле, а в средата на полувремето сгреши пас в центъра и Наполи организира много опасна атака.

Влахович буквално изведе Скот Мактоминей, който стреля силно, но Микеле Ди Грегорио спаси. В 35-ата минута Наполи трябваше да смени вратаря – Алекс Мерет напусна контузен, а на негово място се появи Елия Каприле.

В самия край на полувремето гостите пропуснаха още една добра ситуация да поведат. Центриране на Матео Политано от фаул се превърна в удар и Ди Грегорио отново се намеси решително.

За негова радост дебнещият Ромелу Лукаку се размина на сантиметри с топката, в противен случай вратарят най-вероятно щеше да допусне първия си гол в калчото с екипа на Юве.

На почивката Тиаго Мота смени Влахович с Тимъти Уеа, но Наполи продължи да бъде по-опасният отбор на терена. Чудесен пробив на Политано завърши с опасен удар над гредата.

После Матиас Оливера върна към вратаря Каприле, който улови. От Юве веднага скочиха за двоен фаул в наказателното поле, но изненадващо такъв не беше отсъден.

В 71-ата минута Теун Коопмайнерс се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина в опасна близост от целта. После пробив на Кенан Йълдъз завърши с неточен шут.

До края нито един от двата отбора не предприе риск и срещата завърши без голове.

Ювентус – Наполи 0:0

Ювентус: Де Грегорио, Савона, Калюлю, Бремер, Камбиасо, Локатели, Маккени, Коопмайнерс, Гонсалес, Йъздъз, Влахович Треньор: Тиаго Мота

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Бонджорно, Политано, Ангиса, Лоботка, Мактоминей, Оливера, Кварацхелия, Лукаку Треньор: Антонио Конте

Снимка: БГНЕС