Прекъсване на Серия за националните отбори, което започва да става доста трудно смилаемо за Тиаго Мота и неговия Ювентус. Двама от последните пристигнали в Юве това лято - Франсиско Консейсао и Нико Гонсалес получиха контузии докато играха за своите страни. Консейсао получи травма при победата на Португалия над Хърватия с 3:1, а Нико Гонсалес пострада докато бе на терена за Аржентина срещу Чили.

Гонсалес игра 51 минути в мача на Аржентина срещу Чили от квалификациите за Световното първенство по футбол през 2026 г. Бившият играч на Фиорентина се оплака от проблем в левия крак, който медицинският щаб на Гаучосите вече е уведомил Юве за състоянието му.

За момента Нико Гонсалес остава с Аржентина, също и защото може да става въпрос само за болезнена контузия, а играчът все още не е преминал изследвания. Но присъствието на Гонсалес за гостуването на Ювентус в Емполи следващата събота изглежда под въпрос.

Проблем за Мота, който трябва да се справя без Консейсао, отново поради мускулен проблем в десния крак, който ще бъде прегледан отново след 15 дни. Очаква се португалецът да се завърне след три седмици до един месец, като по този начин ще пропусне мачовете с Емполи, ПСВ Айндховен в Шампионската лига и Наполи.