Новото попълнение на Ювентус Туун Коопмайнерс обясни, че иска да бъде част от успешен, печеливш и атакуващ отбор, след като официално завърши трансфера си от Аталанта в сряда вечерта. Коопмайнерс официално се присъедини към Ювентус в постоянен договор, като сумата, която бианконерите може да платят е 60,7 милиона евро, включително добавки и бонуси.

26-годишният футболист каза, че се радва най-накрая да бъде в Торино след дълго и тревожно лято. „Наистина съм щастлив да бъда тук. Това е моя мечта от дълго време. Наистина, наистина съм щастлив“, каза той в първото си интервю за клуба. „За мен Ювентус е най-големият клуб в Италия. Всичко, което видях от клуба и отбора, е красиво; фланелката също. С начина, по който играе отборът, с историята, клубът е най-добрият в Италия за мен. Както казах, наистина съм щастлив да бъда тук и да играя с тези играчи и за този треньор, наистина съм доволен.“

Нидерландският халф разкри какво е говорил с новия си треньор Тиаго Мота.

„Говорих с шефа. Той ме попита как се справям, но също така говорихме за начина, по който играем и как атакуваме, защото това е важно за нас, за Ювентус. Искаме да бъдем добър атакуващ отбор. Защитата също е важна, но ние искаме да вкарваме голове пред нашите фенове.”

Ювентус е категоричен лидер в Серия А след два мача, като е единственият тим с две победи от двата кръга - срещу Комо и Верона. Шампионът Интер има 4 точки.

"Гледах и двата мача“, каза Коопмайнерс. „Наистина съм щастлив, че взехме шест точки и че сме на върха в лигата. Също така съм щастлив, защото очевидно това е отбор, който иска да атакува. Отборът отбеляза шест гола, така че това е наистина добро начало.”

Описвайки най-добрите си качества като играч, холандецът добави: „Харесва ми да вкарвам голове за отбора, както и да правя асистенции, разбира се. Искам да направя всичко възможно, за да помогна на отбора, дори и в защита. Обичам да тичам и да играя с високо темпо. Тук съм, за да печеля неща с този клуб".„

Той също така обясни защо е избрал фланелката с номер 8.

„Това е наистина важно число за мен. Носих го през цялото време, когато бях млад. Носих го и в първия си клуб в Холандия. Казах на Ювентус, че това е наистина важен номер за мен и те казаха, че мога да го взема.

Първото му интервю за Ювентус завърши с обединително послание към привържениците на клуба. „Както казах, наистина съм щастлив, че най-накрая съм тук! Отне много време, но най-накрая съм тук. Имаме работа за вършене, но можем да я спечелим заедно.”