Нападателят на Ювентус Федерико Киеза пътува до Ливърпул, за да финализира трансфера си на "Анфийлд".  Италианският национал се оказа персона нон грата в Торино, след смяната на управлението и идването на новия треньор Тиаго Мота. Той дори остана извън състава за ежедневните тренировки и се занимаваше отделно от отбора. Снощи имаше среща между агентите на Киеза и спортния директор на Юве Федерико Джунтоли. На нея е бил разискан интереса от Ливърпул и днес крилото пътува за Англия, за да оформи нещата.

Италианският нападател разговаря с репортери от летище "Касел" в сряда следобед, преди да отлети. "Щастлив съм, много съм щастлив. Искам да се сбогувам с феновете на бианконерите. Благодаря им за обичта през тези години. Ще ви нося в сърцето си. Благодаря на Ювентус", заяви Киеза пред репортерите.

"Съжалявам, че напускам Юве, но в същото време съм щастлив за това ново приключение. Семейството ми и аз нямаме търпение", каза той.

Фабрицио Романо съобщава, че "Ливърпул" ще плати над 13 млн. евро, за да си осигури подписа на Федерико Киеза. Очаква се крилото да подпише четиригодишен договор. На Киеза му оставаше една година от договора на стадион "Алианц" и през лятото тренираше отделно от първия отбор, тъй като не влизаше в плановете на Тиаго Мота.

Предстоящото преминаване на Киеза в Ливърпул означава, че Ювентус ще настоява да привлече Санчо от Манчестър Юнайтед. Според Джанлука ди Марцио Ювентус е отправил официална оферта за подписване на договор с английското крило под наем, като Червените дяволи ще плащат част от заплатата му.

Според Ди Марцио Манчестър Юнайтед е поискал висока сума за заема, но "бианконерите" ще направят всичко възможно за английското крило, което води преговори и с Челси.