Ювентус подготви страхотен подарък за рождения ден на новия треньор Тиаго Мота. Днес около 300 фенове на бианконерите посрещнаха халфа Туун Копмайнерс, който пристигна в Торино, за да премине медицинските прегледи. Юве осъществи сделката на лятото, която преследваше дълго време, като осигури привличането на полузащитника на Аталанта.

Бергамаските ще приберат 52 млн. евро плюс още 6 млн. под формата на бонуси, а нидерландецът подписа договор за 5 години със заплата от 4,5 млн. евро на сезон. След прегледите полузащитникът е очакван в щаба на клуба в Континаса за подписа върху договора. Той е избрал фланелката с номер 8. Първата тренировка с новите му съотборници е насрочена за утре.

Коопмайнерс беше основна цел на Ювентус това лято. Той настояваше да се присъедини към Старата госпожа, като през последните няколко седмици отказа да тренира с Аталанта и предостави медицинско свидетелство. Коопмайнерс не взе участие в мачовете на Аталанта срещу Реал Мадрид, Лече и Торино.

Халфът се присъедини към Аталанта само за 14 млн. евро от АЗ Алкмаар през 2021 г. Той вкара 29 гола и даде 15 асистенции в 129 мача с екипа на Ла Деа и спечели Лига Европа през миналия сезон.