Треньорът на Ювентус Тиаго Мота e остава реалист след победата на "бианконерите" с 3:0 над новака Комо в първия кръг от новия сезон в Серия А. В понеделник отборът от Торино се изправя срещу Верона във втория си двубой през кампанията.

Ювентус няма титла през последните четири години и сега ще се стреми с всички си да завърши на възможно най-предна позиция в класирането през 2025 година.

"Оставаме здраво стъпили на земята след първия кръг от шампионата. Сега сме едва във втория и срещаме отбор, който е в добра форма след победата си срещу сериозен кандидат за първото място", заяви Мота пред медиите.

Верона се наложи с 3:0 над шампиона от 2023 година Наполи в дебютния си мач от новото първенство.

"Играхме у дома срещу Комо и имахме добро представяне, постигайки добър резултат. Утре очаквам различен мач и трябва да сме готови за абсолютно всичко", каза още италианският специалист от бразилски произход.

Тиаго Мота привлече вниманието на Ювентус, след като изведе Болоня до пето място в Серия А през миналия сезон.

"Животът ми е красив. Събуждам се рано с голяма енергия за да дойда на тренировка. Работя с фантастични хора, които имат същия ентусиазъм. Футболистите пристигат с огромно желание да подобрят своята форма", допълни Мота.

Ювентус се забави с привличането на новите играчи, от които Мота се нуждае, за да се бори за титлата, но аржентинското крило Нико Гонсалес от Фиорентина преминава медицински прегледи в неделя, за да подпише с "бианконерите".

Очаква се и Франсиско Консейсао да пристигне в гранда от Торино под наем от Порто.

Снимка: БГНЕС