Тиаго Мота говори за своя отбор Ювентус няколко дни преди официалния дебют в Серия А. "От Болоня до Юве винаги съм имал една и съща идея за футбола", обяви той пред "Скай Спорт". "Сега е нов период с отбор, който изграждаме, отбор, който се подобрява с всеки изминал ден. Готови сме да посрещнем първия мач от първенството".

"Почти целият ми живот е вътре във футбола, от много години съм в този свят, видял съм много неща на високо ниво и днес сме на много високо ниво", продължи Мота. "Трябва да поддържаме същата отдаденост, решителност, концентрация и амбиция ден след ден. Ние сме част от голям клуб и всички сме важни, никой не е от съществено значение, но всички сме важни'.

От него мнозина очакват крачка напред по отношение на играта. "Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да вдигаме нивото на този клуб все повече и повече. Под красива игра имам предвид да имаме баланс в отбора, който знае как да се защитава много добре, отбор, който се защитава заедно, който има желание да владее топката, отбор, който атакува заедно. Красивата игра означава много неща, големи умствени, физически и технически усилия на терена, за да можеш да играеш красива игра".

По отношение на головете обаче Мота не дава своето мнение. В полезрението му засега е само Комо. "Целта ми тази година с Ювентус е да мисля за първия шампионатен мач срещу отбор, който ще има ентусиазъм, защото те направиха много добър сезон в Серия Б и всички отбори, които правят този път и се изкачват в Серия А, обикновено в началото на сезона поддържат този ентусиазъм, защото идват от толкова много победи, за да се изкачат в елита. И ние трябва да се изправим срещу тях концентрирани и решени да направим добро представяне, за да постигнем резултатите, които търсим".