Младата звезда на Ювентус Кенан Йълдъз е избрал да носи емблематичната фланелка с № 10 за Ювентус през този сезон. Екип носен преди това от един от героите му от детството Алесандро Дел Пиеро. Очаква се съвсем скоро турският национал да подпише нов договор с бианконерите.

Ювентус ще започне кампанията си в Серия А през 2024-25 г. у дома срещу Комо в понеделник вечерта. От клуба ще трябва да потвърдят номерата за сезона до неделя вечерта.Според ilBianconero и няколко други издания в Италия, Ювентус е позволил на Йълдъз да вземе №10 след впечатляващото израстване през миналия сезон.

Номерът на фланелката се счита за мини-бонус, тъй като талантливият турски национал е на път да поднови договора си с Ювентус. Йълдъз вече беше обвързан с дългосрочен договор на стадион "Алианц", но клубът реши да му връчи увеличение на заплатата от около 300 000 евро на сезон до основна заплата от 1 млн. евро годишно, без бонусите. Новият му договор все пак ще бъде с леко удължаване до лятото на 2029 г.

Бианконерите работиха по удължаването на договора на Йълдъз през цялото лято, тъй като смятаха за необходимо да го обвържат по време на Евро 2024, в случай че има нужда да бъде продаден.