Ювентус е влязъл в контакт с Челси, за да обсъди възможността за закупуване на опитното крило Рахим Стърлинг, пишат в медиите в Италия. Бианконерите започват да са много активни на пазара, тъй като искат да приключат редица важни сделки, включително тези за полузащитника на Аталанта Туун Копмайнерс и крилото на Фиорентина Нико Гонсалес.

Новият треньор Тиаго Мота даде ясно да се разбере на Ювентус, че иска две нови крила това лято, оставяйки Федерико Киеза в немилост. Италианският нападател не е част от проекта за продължаване напред и се очаква да си намери нов дом през следващите седмици. Джанлука Ди Марцио разказва подробно как Ювентус е добавил Стърлинг към списъка си с варианти за подсилване на състава този месец и се е свързал с Челси, за да разбере какви са границите на евентуална сделка.

29-годишният англичанин, който има три години до края на договора си в Западен Лондон, може да се окаже с ограничено игрово време през следващия сезон, тъй като клубът се готви да приеме Педро Нето от Уулвърхемптън.