Ювентус е на път да привлече Нико Гонсалес под наем със задължение за закупуване за 30 млн. евро, след като Фиорентина го остави извън състава си за приятелски срещи. Аржентинският национал беше свързван и с Аталанта, след като Брайтън и Хоув Албиън не успяха да го привлекат във Висшата лига през миналия сезон.

Според трансферния експерт Матео Морето, Calciomercato.com и др. сделката за привличането му в Торино е съвсем близо. Тя ще бъде под наем със задължение за закупуване в края на сезона за около 30 млн. евро. Тази сума може да бъде намалена с включването на играч за частична размяна, като например Уестън Маккени, но преди това той ще трябва да се откаже от извънредно високите си изисквания за заплата.

Юве следи и други варианти за ролята на крило, включително звездата на Борусия Дортмунд Карим Адейеми и футболиста на Порто Галено. Джейдън Санчо също беше ранен кандидат, но той беше изключен, след като изненадващо прекрати враждата с мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Междувременно Фиорентина пусна намек, че Нико Гонсалес се насочва към изхода, като го остави извън състава за утрешния приятелски мач срещу СК Фрайбург.