Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гаспини разкри, че плеймейкърът Туун Копмайнерс е решил да се присъедини към Ювентус, че има споразумение с "бианконерите" и че междувременно е предпочел да не тренира с бергамаските. Треньорът на носителя на Лига Европа даде подробно интервю пред вестник "Еко ди Бергамо", публикувано в четвъртък сутринта.

Гасперини разкри, че е смятал, че всичко върви добре с Копмайнерс в Аталанта до миналата седмица, когато нидерландецът е решил да не тренира със съотборниците си. В резултат на това треньорът смята, че той вече не е част от състава, тъй като не вижда други възможни варианти да задържи 26-годишния играч в отбора. Той също така изрази разочарованието си от развоя на ситуацията, като обясни, че клубът се е почувствал "изнудван".

"Ситуацията с Копмайнерс вървеше добре до края на миналата седмица. Играчът е решил да премине в Ювентус, вече има споразумение. Той се почувства стресиран и реши да не тренира и да не играе повече с нас", заяви Гасперини. "И при това положение той вече не е полезен нито на отбора, нито на съотборниците си. Клубът от своя страна зае много твърда позиция, защото се чувства изнудван от ситуацията, която е различна от многото други случаи в миналото, когато клубът е продавал добри играчи на големи отбори."

Въпреки че през по-голямата част от летния трансферен прозорец Копмайнерс беше спряган за играч на Ювентус, двата клуба все още не са стигнали до официално споразумение за трансфер, въпреки че играчът е подписал личните си условия. Информациите твърдят, че Аталанта настоява за 60 млн. евро, докато Ювентус е бил готов да предложи 45 млн. евро в края на юли.

Последните актуализации показват, че Аталанта може да е готова да се раздели с Копмайнерс за малко по-ниска сума от 55 млн. евро, за да се насочи към някои от собствените си цели преди затварянето на прозореца в края на месеца.