Той е на 26 години и има номер 26 на фланелката си, той е най-скъпата покупка на лятото в Серия А и феновете на Ювентус вече се научиха да го обичат. Официалното представяне на Дъглас Луис пред бианконерите дойде в началото на август, когато за по-малко от час, разпределен в две приятелски срещи, той вече бе направил две асистенции от корнери, показа интересни трикове плюс няколко особено добри паса.

"Имах много положителни впечатления от това начало", бяха първите му думи на пресконференцията днес. "Ювентус е огромен клуб и много велики играчи са преминали през този отбор, това ме мотивира и ме подтикна да дойда тук. Имаме нови играчи, свикваме с работата на Тиаго Мота и с това, което той иска от нас, много съм щастлив".

Влиянието на новата среда върху бразилеца веднага е положително. Той има и сънародници в състава, които му помагат.

"Бях впечатлен от размера на този клуб, стадиона и страстта на феновете към клуба. Мисля, че сезонът ще бъде много важен и ще направим всичко възможно, за да постигнем отлични резултати, борейки се заедно. Данило и Бремер помогнаха много в тези преговори и всеки ден, в който кате се събуждах на лагера, Данило ми казваше "Форца Юве", разказа ми много за клуба и ме подтикна да дойда тук. Допълнителна мотивация е да чуеш някой да ти казва, че можеш да дойдеш и да промениш нещо".

Централно място в първия му сезон в Ювентус ще заемат отношенията му с треньора: "Изглежда сякаш с Тиаго Мота се познаваме отдавна, той е млад и ти дава свободата да общуваш свободно, да говориш за тактика и аспекти на играта. Това са много положителни отношения. Относно позицията на терена нямам конкретни предпочитания. Харесва ми да съм близо до вратата, но ако Юве или треньорът имат нужда от мен в по-дефанзивна роля, няма да имам проблем. Тази свобода може да бъде от значение".

"Нямаше нужда от много неща, за да ме убедят, защото големината на клуба говори сама за себе си. Всеки играч би искал този шанс и аз не съм по-различен, веднага щом чух за предложението, изразих интереса си пред агентите и работихме така, че всичко да мине добре. Това е важна стъпка за моята кариера. Да играеш в Ювентус не може да бъде лесно и аз чувствам отговорността. Цената, която клуба плати е висока, близо 50 милиона, така че усещам натиск, но ще продължа да работя здраво, както винаги съм го правил. Също така искам да дам пример, аз съм на 26 години, но групата е млада, тук съм, за да се уча, но и да преподавам".