Някога това е бил стадион "Вилар Пероса", а днес - "Алианц", но при всички случаи това е представянето на Ювентус пред неговата публика. Семейният приятелски мач между Ювентус и Некст Джен е традиция, която и днес бе приветствана от 39 000 души. Отборът на Тиаго Мота взе категорична победа с 4:0, показвайки по-свежа игра в сравнение с първите няколко мача от подготовката. Това е първи успех на бианконерите това лято. Данило, Тимоти Уеа, Кенан Йълдъз и Кефрен Тюрам обраха овациите на феновете с по един гол, особено красиви през второто полувреме.

Погледите на стадиона бяха насочени към Дъглас Луис, най-скъпата придобивка в Серия А в първия му мач пред новата публика. За семеен приятелски мач едва ли може да се говори за напрежение, но полузащитникът реагира на колективното внимание с бразилски ентусиазъм: опит за задна ножица след осем минути и пас за Душан Влахович малко по-късно.

Тиаго Мота използва състава, който намига към 4-1-4-1, за първи път с формация, която може да се нарече стартова, докато чака подкрепления на пазара. Неговият Ювентус натискаше по крилата, като Йълдъз загряваше движението си на ответната среща, ангажирайки вратаря на Некст Джен.

Резултатът бе открит в 26-ата минута благодарение на упоритостта на капитана Данило. Топката се удари в него и се озова в мрежата. Карло Пинсолио беше единственото ново попълнение в първия отбор за втория половин час от мача, докато Паоло Монтеро направи няколко промени. Една от смените, Джоузеф Нонге, стресна Мота с удар, който срещна гредата, но в 39-ата минута отново при ъглов удар на Дъглас Луис се откри възможност за гол, както се случи в Пескара срещу Брест. Йълдъз се освободи на границата на наказателното поле, овладя топката и я прати в мрежата.

Атмосферата на стадиона беше празнична, а за случая Кефрен Тюрам се зае да подражава на брат си Маркус от Интер: контрол от 20 метра, два паса и великолепно воле с десния крак под далечния ъгъл. Преди края на часа (срещата бе по 30 минути полувреме) закрито по-рано заради традиционното нахлуване на бианконерите на терена - Мота даде пространство и на тези, които бяха започнали на пейката, а Влахович бе близо до още два гола, демонстрирайки удар, който все още трябва да се усъвършенства. Той разполага с 13 дни, за да направи това, като първият мач от лигата срещу Комо е насрочен за понеделник, 19 август, на техния стадион.