Карим Адейеми, който беше една от основните трансферни цели на Ювентус, потвърди, че няма намерение да напуска Борусия Дортмунд. "Плановете ми не са се променили", обяви нападателят. Германският национал има един гол в четири мача за мъжкия тим на Германия и може да играе в различни атакуващи роли, предимно по лявото крило, но също така и по дясното или като централен нападател.

Всичко това го превърна в интригуваща перспектива за летния трансферен пазар за Юве и Челси, но преди няколко дни бе съобщено, че Борусия Дортмунд го е извадила от списъка с потенциални играчи за продажба. Адейеми потвърди това в интервю за германския вестник "Билд".

"Фокусът ми е насочен единствено към Борусия Дортмунд, както беше и преди да започнат да се разпространяват тези слухове. Щастлив съм в Борусия Дортмунд. Искам да остана в този клуб и плановете ми не са се променили."

Вярно ли е, че баща му е говорил директно с Ювентус? "Много неща се изписаха, но това не е вярно", увери той. Ето защо през последните няколко дни Ювентус вместо това насочи вниманието си твърдо към Нико Гонзалес от Фиорентина, който играе в подобна роля.

Те се сблъскаха с конкуренцията на Аталанта, но с днешна дата изглеждат фаворити за подписа на аржентинския национал. Възможно е да се опитат да привлекат Гонсалес като част от размяна. Спрягат се имената на Уестън Маккени или Артур Мело.