След няколко дни работа в Континаса, новият Юве на Тиаго Мота се премести в Германия, за кратък тренировъчен лагер в Херцогенаурах, в централата на Адидас. А утре е планирано първото изпитание за сезона, в приятелски мач срещу Нюрнберг: "Все още не съм мислил за формация", каза новият треьнор Тиаго Мота. "Искам да имам тази мисъл мач за мач и който е по-добър, ще излезе на терена, а другите ще помагат в следващите мачове. Всичко в този тренировъчен лагер ме учуди: структурата, която имаме, ангажираността на играчите. Работата върви много добре и аз съм щастлив".

След това треньорът на Ювентус продължи да говори за отделни играчи - от случая с Киеза до тези, които със сигурност ще играят ключова роля в Юве през следващия сезон.

"Федерико е част от Ювентус в момента. След това ще видим... Влахович няма напрежение, а само голяма отговорност. Работата на Душан не може да бъде спряна, като се гледат само головете: във футбола има много неща за вършене и той знае това много добре. Той е важен играч, но както казах от самото начало, големият талант винаги има нужда от отбор".

"Това е единна група играчи, която има амбицията да прави важни неща. За да покориш нещо, трябва да започнеш от първия ден и винаги ще бъде така".

И накрая, споменаване на тези, които биха могли да се присъединят към Юве съвсем скоро: "Коопмайнерс и Тодибо не са мои играчи и не говоря за тях. Работя с моите и съм щастлив такъв, какъвто съм".