Ювентус иска да обнови фланговете си. Подобно на смяната на гумите на автомобила, за да стане по-надежден и по-бърз в началото на шампионата. Контактите и сондажите продължават и ренировъчния лагер в Херцогенаурах, Германия има все повече слухове. Техническият директор Кристиано Джунтоли и Тиаго Мота, които често са заедно, имат предвид преди всичко две имена: Карим Адейеми от Борусия Дортмунд и Галено от Порто, плътно следван от Франсиско Консейкао (също от Порто). Профили, колкото силни, толкова и амбициозни, които в момента са начело на списъка с фаворити, след като следите на Джейдън Санчо (Манчестър Юнайтед) се охладиха.

Опитването не винаги означава успех на пазара. Много, ако не всичко, ще зависи от откритостта на съответните клубове и от това доколко Ювентус ще успее да осребри пращаването на Матиас Суле (Рома или Лестър) и Федерико Киеза, който вчера се завърна в Континаса, но никога не е бил толкова далеч от Старата госпожа, както в този момент. Идеята на Ювентус, след приспадане на продажбите, е да подпише с две крила на цената на едно. Инвестиция плюс наем с право или задължениие за купуване.

Джунтоли, който чака да избере и да потъне за едно между Адейеми и Галено, държи краката си в много различни обувки. От една страна, шефа на Ювентус продължава да държи на германския европейски вицешампион с Дортмунд, но в същото време се движи решително и за бразилския жокер с португалски паспорт. Първият важен резултат, макар и все още не решаващ, бианконерите вече го получиха. Галено може да се похвали с няколко почитатели във Висшата лига, но в момента е помолил обкръжението си да предпочете Ювентус. Може би все още не си струва да се отваря шампанското, но това звучи като твърдо първо "да". Несъмнено отлична визитна картичка за Джунтоли с оглед на преговорите с Порто на новия президент Вилаш Боаш.

Ако в Дортмунд сякаш не искат да спуснат жълтата стена за Адейеми, в Порто цари съвсем друг въздух. Порто винаги е бил скъп магазин, също като Борусия Дортмунд, но това лято е различно на "До Драгао". Историческият президентски обрат, при който Вилаш Боаш пое поста от Пинто да Коща, бе последван от сълзливо и кръвопролитно споразумение с Уефа, за да се спазят идеите за финансов феърплей. В превод: Порто трябва да продаде някои от играчите си до края на август.

И Галено е един от най-големите заподозрени. Всъщност Ювентус се намира в ситуация, подобна на тази, която преживя през юни с Астън Вила, които бяха принудени да жертват Дъглас Луис, за да отговорят на финансовите параметри на Висшата лига и да избегнат наказание. Галено има клауза за 60 млн. евро, но в Португалия са убедени, че дори по-малко от 40 млн. евро (може би 30-35 млн. евро плюс бонуси) може да се окаже достатъчно в крайна сметка. Ювентус, след като са надули антените си, са хвърлили първите куки. Една от тях е била вдигната от самия Галено, който е все по-привлечен от възможността да се присъедини към отбора на Тиаго Мота. Вече се работи с посредници, които да намалят исканията на Порто и да улеснят преговорите с бианконерите..