След допълнителните почивни дни след сватбата си Федерико Киеза се завърна в Торино днес. След това се отправи към Джей Медикъл за медицински изследвания и рутинни прегледи и след това първите тренировки за новия сезон на Ювентус. Работа, която той ще извърши заедно със съотборниците си, които не са в тренировъчния лагер в Германия, по нареждане на Тиаго Мота.

И поради тази причина - но не само поради нея - е основателно да се питаме какво ще бъде непосредственото бъдеще на играча. Със сигурност на дневен ред е въпросът за подновяването на договора му, който изтича през 2025 г., но освен това - което със сигурност тежи - и повече от това, остава да се разбере дали Киеза се вписва в тактическите планове на новия треньор на бианконерите. Ситуацията е толкова несигурна, колкото никога досега. Когато отборът се завърне от Германия, треньорът и играчът със сигурност ще имат възможност да се срещнат и това ще бъде първата основна стъпка.

Към това обаче задължително трябва да се прибави и въпросът за договора: при подновяване, което изглежда трудно поради разликата между офертата и желанието на играча, Юве не иска да рискува да задържи в състава си футболист който в края на сезона ще бъде свободен агент. И възможността да се премести при съперник като Интер. По-скоро е по-добре да се раздели веднага, като стойността на Киеза задължително се понижава от самите обстоятелства. Конкретни искания все още не са постъпили, нито към клуба, нито към играча, но и от двете страни има желание и най-вече необходимост да се изясни близкото бъдеще възможно най-скоро.