Вестник "Кориере дело спорт" обяви, Ювентус се интересува от защитника на Манчестър Сити Жоао Кансело и че разговорите между Кристиано Джунтоли и Жорже Мендеш са се забързали. Ювентус се интересува от привличането на Кансело в Торино, а Джунтоли преговаря с представителя на португалеца Мендеш.

Кансело игра за Ювентус през 2018-19 г., преди да се присъедини към Манчестър Сити в сделка за размяна на играчи плюс пари, включваща Данило. Старата госпожа иска да си върне португалеца и е забързала преговорите с агента на Кансело. Защитникът не влиза в плановете на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Последният сезон Кансело бе под наем в Барселона. Вестникът твърди, че новия треньор на Юве Тиаго Мота с удоволствие би работил с португалеца.

Манчестър Сити оценява Кансело на 25 млн. евро, но Ювентус настоява за сделка под наем с опция за закупуване. Ювентус ще трябва да намали и заплатата на португалеца. Кансело печелеше по 6 млн. евро на сезон в Барселона, но бианконерите трябва да намалят разходите си за заплати и не могат да му предложат повече от 4,5 млн. евро на сезон.