Играчите на Ювентус Самуел Айлинг Джуниър и Енцо Баренечеа ще преминат медицински прегледи в Астън Вила през следващите 24 часа като част от сделката за Дъглас Луис.Спортният директор на бианконерите Кристиано Джунтоли бързо определи 26-годишния бразилски полузащитник като подходяща опция за подсилване на състава на Тиаго Мота през това лято и започна преговори с тима от Бирмингам, който имаше нужда да продава, заради финансовите правила във Висшата лига.

Ювентус ще плати общо около 28 млн. евро плюс Айлинг Джуниър и Баренечеа като част от сделката за Дъглас Луис. Юве има още трансферни цели това лято. Клубът има желание да подпише и с Туун Копмайнерс от Аталанта и Кефрен Тюрам от Ница.

Туто Меркато Уеб подчертава, че Айлинг Джуниър ще завърши медицинските си прегледи в Астън Вила в близките часове, преди съотборникът му от Ювентус Баренечеа да пристигне утре, за да извърши същия процес, което поставя сделката за Дъглас Луис една стъпка по-близо до завършване. Бианконерите ще получат 10% от евентуална бъдеща препродажба и на двамата играчи.

26-годишният Дъглас Луис, който в момента е на Копа Америка с Бразилия, ще завърши медицински прегледи в САЩ, преди да подпише договора си с Ювентус.