Медиите в Италия твърдят, че Ювентус няма да плати никаква трансферна сума на Валенсия за уругвайския защитник Факундо Гонсалес. Бианконерите ще привлекат играча с иновативна формула. Множество източници са уверени, че централният защитник ще се премести при Старата госпожа и ще премине медицински прегледи в началото на следващата седмица - във вторник или сряда.

Подробностите по сделката обаче все още са оскъдни, като първоначалните предложения за 3 милиона евро бяха отхвърлени от трансферния експерт на Валенсия Салва Гомис. Вместо това Юве щеше да вземе Гонзалес по същество безплатно, обещавайки на Валенсия само значителен процент от цената мупри евентуална бъдеща продажба и серия от бонуси, свързани с представянето.

В същото време Валенсия ще има първо право на отказ, ако Ювентус реши да продаде или да даде под наем Гонсалес. Той ще подпише петгодишен договор с бианконерите до юни 2028 г. Гонсалес едва навърши 20 миналия месец и договорът му с Валенсия е до края на идния сезон.

Той стана известен с представянето си с Уругвай на Световното първенство за младежи до 20 години, побеждавайки Италия на финала, а също така беше свързван с Милан и Салернитана.