Нападателят на Пирин Бл Марсело Бибишков замина на проби в Ювентус. Талантът, който е син на Крум Бибишков, ще опита късмета си в италианския гранд. Той трябваше да подпише първи професионален договор с орлетата, но предпочете да замине за Италия. Марсело записа дебют Пирин на 15 годишна възраст, в мач от турнира за Купата на България срещу Чавдар Етрополе. Бибишков влезе и като резерва при победата над Лудогорец в Разград през тази пролет. Това не е първият юноша на зелените, който ще се пробва на Ботуша. Преди него в Торино отиде Васил Христов. Пет месеца по-късно обаче Христов отново е в Пирин, след като не успя да впечатли треньорите на юношестката формация на биковете.

Старшията на Пирин Радослав Митревски изрази надежда, че в лицето на косоваря Гезим Пепси орлетата ще намерят новия Чебрайлс Макрецкис. Както стана миналото лято с изненадващата поява в Благоевград на етническия латвиец, превърнал се в трансферната находка и трасирал с изявите си на стадион „Христо Ботев“ пътя към унгарския гранд Ференцварош.

„Личи си, че е научен футболист. Може да играе и като офанзивен, и като дефанзивен халф. Мъжко момче е и първите ми впечатления са много добри. Препоръчаха ни го мениджъри, проучихме го и преценихме, че отговаря на търсения от нас профил. Юноша е на Базел. Преди да вземем окончателно решение обаче, държим да мине пробен период. В близките дни очакваме още двама, трима чужденци“, анализира пиринският наставник, цитиран от Тема спорт.

Радослав Мутревски присъства снощи на среща за бъдещето на Пирин. Кметът на община Благоевград Илко Стоянов покани спортни деятели, представители на бизнеса, футболни привърженици и всички заинтересовани лица на разговор. В рамките на форума всеки от присъстващите зададе своите въпроси и направи предложения за перспективите пред отбора.

Юношите на орлетата до 19 г. пък се класираха на финал за републиканското първенство. Вчера те направиха 1:1 като гост на Марица в полуфинал-реванш, след като спечелиха с 2:1 първата среща.

Снимка: Lap.bg