Медиите в Италия твърдят, че Адриен Рабио е решил да удължи договора си с Ювентус, като е готов да получава значително по-малко пари, отколкото му предлага  Манчестър Юнайтед. Француцинът ще бъде свободен агент, когато сегашният му договор изтече на 30 юни и има предложения от няколко клуба, преди всичко от Юнайтед, който го искаше и миналото лято.

Според Sky Sport Italia и френския вестник "Екип", Рабио е внимателен към детайлите, когато става дума за съгласуване на нов договор с Ювентус. Това ще бъде едногодишен контракт със същата заплата, която взима в момента, и това е значително по-малко, отколкото Манчестър Юнайтед бяха готови да предложат.

Това също означава, че Рабио пропуска една година от Шампионската лига, като остава в Юве, въпреки тяхното наказание от 10 точки в Серия А, което ги свали от трето на седмо място и участие в Лигата на Конференциите. Рабио има силна връзка с треньора Макс Алегри, но френските медии също предполагат, че Рабио е видял повече стабилност в Ювентус, отколкото в Манчестър Юнайтед. Очаква се Рабио да преподпише в сряда.