Пол Погба разказа за трудната си година в Ювентус, различните си проблеми с контузии и проблемите с расизма във футбола в дълго и откровено интервю. 30-годишният футболист започна втория си период в Торино миналото лято, като се присъедини със свободен трансфер след изтичането на договора му с Манчестър Юнайтед. Нещата се объркаха почти веднага за французина, който получи контузия в коляното по време на предсезонното турне в Съединените щати.

След като претърпя операция през септември, Погба беше принуден да отсъства от игра до края на февруари. Той направи няколко изяви, преди да получи мускулен проблем по време на тренировка. Той преодоля това и се завърна през май, но след това беше принуден да прекрати сезона си по-рано поради проблем с подколянното сухожилие. Говорейки пред френското издание Views, Погба първо обсъди как реагира на негативната критика, основана на неговия крещящ стил, празненства и прически.

„Аз мисля повече за положителните критики, защото винаги ще има доста негативни. Но не мисля за това. Днес съм професионален футболист, защото играх този футбол и този футбол ме доведе до мястото, където съм днес. Критиците винаги ще бъдат там. Аз мисля повече за хората, които ме гледат и които се радват да играя, отколкото за хората, които ме критикуват. Нямам нужда от това", обяви Погба.

„Знам кога съм имал добър мач и кога лош мач. Удоволствието винаги ще остане вкоренено в мен и затова играя футбол. Това е и причината, мисля, че хората идват да гледат мачовете.”

Той говори за някои играчи, които са му помогнали по време на кариерата му.

„Вече Патрис Евра, чичо Пат, който винаги ми е помагал и който беше там в Манчестър Юнайтед. Винаги ми е давал много добри съвети. Имах и Никола Анелка, когато бях в Юве, който ми даде съвети за кариерата ми. Когато видиш кариерата им, си казваш, че можеш само да ги слушаш и да се учиш от тях. Имаше и Рио Фердинанд. Имах късмета да бъда със страхотни играчи, които наистина бяха моите големи братя във футбола и които ми помогнаха да израсна и да натрупам опит доста рано.”

Погба беше попитан какво е чувството да даде асистенция срещу Севиля в първия мач от полуфиналите на Лига Европа – интервюто беше направено ден след този мач.

„Честно казано, казвам истината, след завръщането ми на терена се чувствам много добре. За мен най-много ми харесва да играя футбол. Бъдете здрави и играйте, това е всичко, което моля. Независимо дали е решаващо или не, просто да се върна на терена и да бъда добър, да достигна 100% и да помогна на моя отбор, това е всичко, което искам. И това е всичко, което мога да направя. Да помогна на моите съотборници да вкарват, да бъдат решаващи.”

Французинът коментира различните си проблеми с контузии през този сезон.

„Това е страхотно преживяване за мен, може да ми бъде само от полза в бъдеще. Смених клуба, имах контузии. Вярно е, че беше сложно, дори извън футбола. Но научих, че нещата, които са важни за мен, са здравето, футболът и семейството и наистина да се съсредоточа върху това. Завръщането със здраве на терена е важно за всички и особено за нас, спортистите. Моето тяло е моят работен инструмент и най-големият лукс, който можете да имате в живота, е здравето. За последните 7 месеца остарях с 10 години".