Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че нападателя Мойс Кийн ще бъде сериозно глобен за червения картон срещу Рома. Нападателят бе пуснат в игра в края на срещата с идеята Старата госпожа да изравни резултата. Само 37 секунди след като се появи на игрището Кийн се сдърпа с Джанлука Манчини, изрита го умишлено без топка и бе изгонен с директен червен картон.

"Мойс Кийн сбърка. Направи нарушение и после си изпроси червен картон. Може би беше нервен, защото не беше в стартовия тим. Вече се извини на останалите, но с неговата постъпка затрудни много целия ни отбор. За него сега ще има солена глоба. Имаше 9 минути до края и той можеше да е решаващ за нас. Но сега не трябва да се отдаваме на разочарованието. Момчетата заслужават аплодисменти за играта си", обяви Алегри.

Феновете критикуваха някои от изборите на треньора, но той знае кое е най-доброто за тима.

"Киеза и Погба не са на 100 процента. Момчетата трябва да са спокойни, ние натрупахме 50 точки този сезон. Беше труден мач, имам чувството, че светът се разпада около нас, но можем да рестартираме. Всеки обича да говори отвън, но в историята на футбола никой не е преживявал ситуация като тази, в която Ювентус има такъв сезон. Един мач не може да обезсили цялата добра работа, която свършихме.”

Технически бианконерите наистина събраха 50 точки, но наказанието от 15 точки за изкуствено завишаване на трансферните такси, за да се увеличат капиталовите печалби, ги държи в средата на таблицата.

„Целта е да знастигнем отборите над нас. Изпуснахме три точки тази вечер и можехме да сме на девет точки от Рома. Във футбола да заслужиш резултат не означава нищо. Ако спечелиш, го заслужаваш, ако загубиш, значи си сбъркал някъде.”

Треньорът също така обясни защо е отстранил Мануел Локатели, след като изглеждаше раздразнен от представянето му.

„Мисля, че след гола Локатели тръгна твърде много напред и остави Адриен Рабио сам. Трябваше да бъдем по-подредени след гола, тъй като оставаха още 35 минути и създадохме няколко положения за гол срещу много добрия отбор на Рома. Трябваше да се възползваме повече от шансовете си и също така да затворим Манчини, преди той да стреля при гола".