Треньорът на Ювентус Макс Алегри защити Войсчех Счесни след равенството 2:2 с Удинезе в мач от 1-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Фриули". Полският страж допусна сериозни грешки и при двата гола на домакините, с което лиши "бианконерите" от заслужена победа в повторния дебют на тактика от Ливорно.

"Счесни е страхотен вратар. Той не направи техническа грешка, но трябваше по-добре да се ориентира в ситуацията и да не се притеснява да прати топката в трибуните. Остават още много мачове", заяви Алегри, след което призна, че още му е трудно да използва пет смени, защото за първи път се сблъсква с новото правило, след като беше в двугодишна почивка.

Иначе Алегри остана доволен от представянето на Юве в Удине. "Изиграхме добър мач, но понякога се случват подобни неща във футбола. Трябваше да покажем по-добра игра през второто полувреме, но не се справихме с неочакваните ситуации на терена. Това трябва да ни бъде за урок. Загубихме прекалено много единоборства в средата на терена. Може би бяхме и малко уморени. Въпреки това не е нормално да допускаме подобни голове. Защитавахме се добре и съперникът на практика нямаше точен удар", добави Алегри.

Той коментира и включването на дебютанта Мануел Локатели, който беше взет от Сасуоло след едномесечна трансферна сага. "Локатели може да играе като плеймейкър или като централен халф, но той още не е напълно готов. Аарън Рамзи направи добър мач като плеймейкър от задна позиция, но трябваше да отиграем определени ситуации по различен начин. Кристиано Роналдо се чувства добре. Говорих с него преди мача и му казах, че ще започне на пейката. Той се справи добре, когато влезе в игра, отбеляза и гол, който бе отменен", завърши Алегри. 

В събота от 21.45 часа Юве приема Емполи в мач от 2-ия кръг на калчото.

Снимка: БГНЕС