Само Кристиано Роналдо е способен да сътвори полемика от такъв калибър сред футболната общественост. Мегазвездата вкара хеттрик за Ювентус и подобри рекорда на Пеле по голове, но не това бе водещият акцент от успеха над Каляри с 3:1 на остров Сардиния.

Португалецът, обожаван от едни и мразен от други, разгневи Италия след зловещ удар срещу Алесио Краньо. Още в 14-ата минута нападателят нокаутира вратаря на домакините с карате удар. Цяло чудо бе, че националът на Италия остана на терена. Същото важи и за Роналдо. „Гадзета дело Спорт“ заключи, че реферът Джампаоло Калварезе е трябвало да бъде по-смел, вместо да му покаже единствено жълт картон. Повече от 70% пък бяха тези, гласували, че 36-годишният играч е заслужавал да бъде изгонен в анкета на сайта „Футбол Италия“.

Вместо това Кристиано заби втория си най-бърз хеттрик в кариерата. За целта му бяха необходими 22 минути. През 2015 година нападателят вкара три на Еспаньол, но със 120 секунди по-кратко време. Роналдо вече има гол на всеки един стадион, на който е играл на Апенините и общо 770 попадения в кариерата. Дори Пеле призна, че рекордът му е задминат, публикувайки поздравителен адрес към действащия футболист, пише "Труд". 

"Кристиано, животът е самостоятелна битка. Всеки създава собствено приключение. А какво красиво пътешествие имаш ти! Възхищавам ти се изключително много, обичам да те наблюдавам как играеш и това не е тайна за никого. Поздравления за подобряването на рекорда ми за голове в официални мачове. Единственото ми съжаление е, че нямам възможност да те прегърна. Но оставям тази снимка в твоя чест с огромна привързаност като символ на приятелството ни, което съществува от много години", написа Пеле в социалните мрежи. 

Снимка: БГНЕС