Торино - Ювентус, мач от 16-тия кръг на Серия А, стадион “Олимпико”, 21:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Торино посреща шампиона на Италия Ювентус с първото Дерби дела Моле за сезона. Домакините се наслаждават на добър старт на сезона, като в момента са на шестото място в класирането, но са наясно, че днешният мач ще бъде най-тежкото им предизвикателство досега. 

Ювентус пък продължава доминацията си в Серия А, като изпусна точки единствено при равенството 0:0 с Дженоа. Тимът на Масимилиано Алегри се надява да продължи прекрасното си представяне и след мача. 

Двата отбора са играли помежду си общо 156 пъти, като Ювентус спечели почти половината от тях - 74. Победите за Торино са 38. В последно време обаче “биковете” нямат много шансове срещу големия си противник. В последните 20 мача Ювентус спечели 17 от тях, а Торо постигна едва една победа. 

За тази вечер треньорът на домакините Валтер Мадзари има щастието да разполага с всичките си най-добри играчи. Очаква се той да заложи на същите 11, които постигнаха равенството с Милан на “Сан Сиро” в предишния кръг. Атаката на тима ще бъде водена от Андреа Белоти, който има 5 гола от началото на сезона. 

Алегри има повече проблеми в своя състав. Контузени или наказани са Мехди Бенатия, Андреа Бардзали и Хуан Куадрадо. Жоао Кансело пък е под въпрос заради мускулен проблем. 

Резултат: 1:2