Ювентус – Лацио, мач от 2-ия кръг на Серия "А", Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F2419627718064443&width=500" width="500" height="619" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg: 

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо ще дебютира и пред феновете на Ювентус. Той стори това миналата събота при драматичната победа с 3:2 над Киево във Верона. Сега обаче е ред да усети и атмосферата в дома на "старата госпожа".

Не е изненадващо, че през изминалия сезон тоталният хегемон на Ботуша завърши като най-силния домакин – 16 победи, 1 равенство и 2 загуби, в които вкара 45 гола и допусна само 8. Едното поражение обаче беше именно от Лацио – 1:2, и сега "бианконерите" ще се опитат да отмъстят на "орлите".

Римляните завършиха кампания 2017/18 като четвъртия най-силен гост в калчото с 12 успеха, 4 равенства и едва 3 загуби, което трябва да е още една сигнална лампичка за Юве. Може да ви изглежда изненадващо, но в последните 5 срещи между двата отбора показателите са почти равни – 3:2 за торинци, като в това число влизат сблъсъци за Купата и Суперкупата на Италия.

Но ако се върнем малко по-назад превъзходството на шампионите е огромно – 11 победи (плюс финала за Купата през 2015 г., спечелен с 2:1 след продължения) и споменатите 2 загуби. Треньорът на Юве Макс Алегри няма да може да разчита на Леонардо Спинацола и Матия Де Шилио, които не са възстановени от контузии.

Аут за Лацио е твърдият титуляр Луис Фелипе. Очаква се мястото му в защитата да заеме някого измежду Бащош, Уолъс или Мартин Касерес, който е петкратен шампион на Италия с Юве.

Нашата прогноза е, че домакините ще спечелят дербито.

Прогноза: Ювентус – Лацио 2:0