Италианският хегемон Ювентус готви сериозни промени в състава си през летния трансферен прозорец.

По информация на Corriere dello Sport устремилите се към невиждана седма поредна титла на Ботуша "бианконери" искат да си върнат Алваро Мората. Испанският национал играе в Челси и започна сезона много силно, но впоследствие формата му спадна и в 26 мача има 11 гола, повечето вкарани през есента.

Мората не крие любовта си към "старата госпожа", където се подвизава между 2014 I 2016 г. и се превърна в един от любимците на тифозите. Освен това стрелецът иска да играе в Шампионска лига, а Челси почти сигурно ще пропусне турнира през следващата кампания. Проблем обаче може да се окаже високата му заплата в Лондон, където прибира по 8 милиона евро на година. В Юве най-скъпият футболист е Гонсало Игуаин, който има договор за 7,5 млн. евро на година.

В същото време Tuttosport пише, че Марио Манджукич може да поеме към Китай. Хърватският национал е ключов футболист отляво в схемата 4-2-3-1, но няма гол в Серия "А" от 17 декември. Освен на върха на атаката Мората може да се подвизава и по фланга и да изпълнява едно към едно ролята на Манджукич.