Треньорът на Милан Дженаро Гатузо не скри добрите думи си по адрес на Ювентус преди двата тима да се изправят в двубой от 30-я кръг на италианската Серия А.

"Знаем, че ни предстои да играем с първокласен отбор, който не е губил шест години. Това е труден мач. Трябва да проведем идеална среща. Ще се постараем да запазим концентрация през всичките 90 минути и да създадем неприятности на Ювентус. Трябва да играем като отбор. Четох във вестниците, че някои футболисти са говорили, че ще вкарат гол, а други даже, че ще отбележат два. На мен не ми харесва това. 

Нямаме право на грешка. Поставяме си сериозни цели, които преди няколко месеца изглеждаха недостижими. Трябва да вярваме в победата, но за да победим, ще трябва да проведем отличен мач. Ювентус за седма поредна година води борба за Скудетото, ние трябва да им попречим. Това е бойна машина. Отбор с характер, който от нищо не се страхува. А новите победи само укрепват тяхната увереност.

Вие прекалено много говорите за новия ми договор. Клубът ще обяви кога ще подпиша този шибан договор. Моят приоритет е отборът. По-добре е да говорите за играчите, които преуспяват. Ако играем като отбор, тогава ще покажем отличен футбол. Ювентус започва мачовете си като провинциален отбор, искам да кажа спокойно, но след това се превръща в страшилище. Това е класически италиански отбор, който знае какво прави.

Те имат невероятен манталитет. Алегри бе мой капитан в Перуджа и винаги ме е уважавал като играч. Завиждам му на треньорските навици. Когато изучавате играта на Ювентус, вие нищо не разбирате. Той силно се промени, защото има невероятно влечение към знанията. Той обича да се учи. За това стана добър треньор", каза Гатузо.