Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, ще има сериозни кадрови проблеми преди първия 1/4-финален мач в Шампионска лига с Реал Мадрид.

Халфът на "бианконерите" Сами Кедира получи контузия по време на контролата Германия – Испания (1:1) след съприкосновение с Тиаго Алкантара. Опитният футболист тепърва ще мине медицински прегледи, за да се види какво е състоянието му, но според Marca е много вероятно да пропусне първата среща с Реал на 3 април в Торино.

Това е голям проблем за Юве, тъй като и Миралем Пянич е аут заради наказание. Със санкция е още Меди Бенатия, до последно под въпрос ще е и Алекс Сандро. Федерико Бернардески и Хуан Куадрадо пък със сигурност няма да играят в големия мач.

Най-голяма дупка за "бианконерите" се отваря в халфовата линия. Там Макс Алегри остава с едва четирима вътрешни полузащитници в лицето на Блес Матюиди, Клаудио Маркизио, младия Родриго Бентанкур и твърдата резерва от началото на сезона Стефано Стураро. Това почти сигурно ще накара тактика от Ливорно да се спре на схема 4-2-3-1, с която Юве загуби пт Реал с 1:4 финала в Шампионска лига през миналия сезон.