Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро също коментира съботния финал в Шампионската лига между "старата госпожа" и Реал Мадрид. Той отрече мнението, че върху италианския колос тегне проклятие заради поредицата от загубени заключителни мачове за трофея.

"Проклятията не съществуват за футболистите. В Берлин например никой не мислеше за загубените финали с дузпи или в последната минута. Излизаш и мислиш за победата, това е твоето време. И се надявам, че сега случаят ще бъде такъв", коментира Дел Пиеро пред Gazzetta dello Sport.

"По мое мнение те не са по-силни или по-слаби. Този Ювентус имаше халфова линия на нивото на Барселона - Пирло, Видал, Маркизио, Погба. Според мен Ювентус днес е по-узрял и по-осъзнат. Те изповядват доста "европейски" стил. Казано накратко, те си вярват."

"Що се отнася до Реал, не мисля, че те са по-силни от онази Барселона. Те са силен отбор и ще бъде трудно. Причините да вярвам? Буфон, Киелини и Маркизио. Трима приятели, трима съотборници. Те бяха в Серия Б и сега трябва да завършат започнатото заради всички нас, които бяхме там с тях. За мен нещата винаги имат своя смисъл."

"Едно е сигурно - ако Ювентус спечели Шампионската лига след шестте поредни титли в Италия, ще постигне нещо легендарно и ще пренапише историята. В отбора носят ДНК-то на клуба и си вярват", добави Дел Пиеро.