Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе много щастлив след успеха с 3:0 над Барселона в първата 1/4-финална среща между двата тима от Шампионската лига.
 

Той обаче побърза да "успокои страстите" и обяви, че неговият отбор далеч не е елиминирал все още каталунците и момчетата трябва да са здраво стъпили на земята.

"Нека не бързаме да се радваме излишно. Намираме се по средата. Има още месец и половина до края на сезона. Нито сме станали шампиони, нито сме спечелили Купата на Италия, нито сме на 1/2-финал на Шампионската лига", обяви той на пресконференцията след срещата с Барса.

"Това, което направихме тази вечер, бе нещо страхотно. Представянето ни трябва да ни даде по-голяма увереност и да накара играчите да си повярват до колко далече могат да стигнат".

"Със сигурност сме много щастливи от свършената работа у дома, но в същото трябва трябва да бъдем здраво стъпили на земята, тъй като още нищо не е приключило. Очаква ни много тежък реванш, който трябва да изиграем преди да мислим за нещо повече". 

"Нека да не забравяме какво се случи с ПСЖ и как Барса им вкара шест гола във втория мач, след като бяха загубили първата среща с 0:4 в Париж. Точно поради тази причина трябва да се възползваме максимално от шансовете си на реванша".