Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че е доволен от равенството 1:1 срещу Наполи на "Сан Паоло" в срещата от 30-ия кръг на италианското футболно първенство.

Гостите от Торино поведоха с ранен гол на Сами Хедира, но след това неаполитанците доминираха и Марек Хамшик изравни след час игра.

"Започнахме добре, но след ранно вкарания гол позволихме на Наполи да овладее контрола върху играта. Смятам, че не контролирахме достатъчно добре топката. Знаех, че ще имаме трудности. Все пак искам да похваля футболистите, защото не винаги можеш да доминираш на терена. Още повече срещу съперник като Наполи. Беше важно да се върнем вкъщи поне с точка и го направихме", заяви Алегри.

Ювентус има аванс от 6 точки на върха на класирането пред втория Рома и от 10 точки пред третия Наполи.

"Остават ни още четири домакинства и четири гостувания. Трябва да играем много добре и да продължим да печелим мачове, за да можем да защитим титлата си", каза още той.

В Неапол вратарят на торинци Джанлуиджи Буфон записа 615-ия си мач в италианския шампионат и се изравни с Хавиер Санети от Интер на второто място във вечната ранглиста. Лидер е легендарният бранител на Милан Паоло Малдини с 647 срещи в калчото.