Италианският шампион Ювентус е на крачка от първия си зимен трансфер.

Халфът на Дженоа Томас Ринкон вече е в Торино, където минава задължителните прегледи в Jmedical и ако всичко е наред, до края на деня официално ще стане футболист на "бианконерите".

Капитанът на Венецуела ще премине при "старата госпожа" под наем до края на сезона за 2 милиона евро, а в договора между двата клуба ще има и откупна клауза от 7 млн. евро.

Интерес към 28-годишния полузащитник проявяваше и Рома, но той предпочете да продължи кариерата си в италианския хегемон. Юве взима Ринкон, защото Марио Лемина (Габон) и Квадво Асамоа (Гана) ще отсъстват през януари заради участието им на Купата на Африка.


"Старата госпожа" чака и отговор от Зенит Санкт Петербург за Аксел Витсел. При условие, че руският клуб отклони офертата, белгийският национал ще облече "черно-белия" екип през лятото като свободен агент.

Според La Gazzetta Dello Sport Юве вече е уредил и двама от най-талантливите италиански футболисти. Това са защитникът Матиа Калдара и халфът Роберто Галиардини, които са твърди титуляри в приятната изненада от началото на сезона Аталанта. За правата им торинци ще платят общо 45 млн. евро, но те ще доиграят сезона в отбора от Бергамо.