Италианският шампион Ювентус показа характер след драматичното отпадане от Байерн Мюнхен в Шампионска лига и смаза с 4:1 като гост Торино в градското дерби от 30-ия кръг на Серия "А".

Алваро Мората, който през първото полувреме смени контузилият се Пауло Дибала, вкара два гола в Дерби дела Моле, а по един добавиха Пол Погба и Сами Кедира. Точен за "биковете" беше Андреа Белоти в 48-ата минута от дузпа за 1:2.

По този начин той прекъсна серията на Джанлуиджи Буфон без допуснат гол. Въпреки това, легендата се превърна в абсолютния №1 по сухи мрежи в Италия, подобрявайки рекорда на Себастина Роси (Милан) от 929 мин. Новото постижение вече е от 973 мин.

С успеха Юве остава лидер в калчото и вече има 6 точки преднина пред преследвача си Наполи, който по-късно днес приема Дженоа. Торино пък е на 13-то място с 33 т.


Дерби дела Моле започна на високо темпо, но до така чаканата 4-та минута на нито един от двамата вратари не му се наложи да се намесва и Буфон подобри рекорда на Роси. В 9-ата минута Бенаси центрира много хубаво отдясно и Белоти засече с глава, но над вратата на Буфон. После нападателят стреля отдалеч, но не успя да затрудни капитана на Юве.

След 20 минути игра Белоти отново демонстрира класа, след като се пребори с Алекс Сандро на тъча и центрира остро към вратата, с което се опита да изненада Буфон. Рекордьорът обаче показа, че следи играта и хвана топката точно на голлинията. 6 минути по-късно Сандро центрира от фаул, Дибала засече с глава, но по никакъв начин не затрудни Падели. След половин час игра "старата госпожа" получи голям удар, след като Дибала се контузи и беше принудително сменен от Мората.

Секунди след това обаче Юве поведе с фантастично изпълнение на Погба от фаул. Френският национал стреля от около 30 м, насочи топката неспасяемо близо до горния ъгъл и матира Падели за 1:0! В 36-ата минута Погба изпълни ново нарушение, но този път Падели успя да избие.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Кедира вкара след чудесен пробив. Той пое топката почти от центъра на терена, централните защитници на "биковете" вместо да го блокират, му "постлаха червено килимче", отваряйки свободно пространства и германският национал с шут по земята удвои преднината на Юве!

120 секунди след подновяването на играта Сандро извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия Никола Рицоли без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Белоти, който с удар в долния ляв ъгъл сложи край на серията на Буфон без допуснат гол и върна Торино в мача – 1:2!

В 58-ата минута Макси Лопес получи пас в наказателното поле и с едно докосване преодоля вратаря на Юве за 2:2. Попадението обаче беше отменено заради съмнения за засада.

В 64-ата минута символичните гости сложиха точка на спора. Погба с великолепен пас с копване изведе Мората сам срещу вратаря и испанският национал не сгреши, за да направи резултата 3:1!

Голът определено прекърши импулса в играта на "биковете" и чак в 73-ата минута Лопес изпусна отново да намали изоставането на отбора си, след като беше с гръб към вратата, завъртя се и шутира, но Буфон спаси.

В 77-ата минута Мората вкара втория си гол в мача. Погба изпълни фаул, получи се меле в наказателното поле и стрелецът на ръба на засадата с едно докосване оформи крания резултат. До края шампионите нямаха никакви проблем да запишат 22-ата си победа от началото на сезона в Серия "А", въпреки че в 87-ата минута Кедира беше изгонен с директен червен картон за обида.

Торино – Ювентус 1:4

Голмайстори:

0:1 Погба (33)
0:2 Кедира (42)
1:2 Белоти (48-д)
1:4 Мората (64, 77)

Торино: Падели, Морети, Глик, Максимович, Перес, Акуах, Вивес, Бенаси (82-Базели), Силва (75-Дзапакоста), Белоти, Имобиле (46-Лопес)
Треньор: Джампиеро Вентура

Ювентус: Буфон, Ругани, Бардзали, Бонучи, Сандро, Лихтщайнер (50-Куадрадо), Кедира, Лемина, Погба, Дибала (32-Мората), Манджукич (85-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Никола Рицоли
Жълти картони: Силва, Акуах, Глик, Белоти (Торино); Сандро, Лихтщайнер, Бонучи (Ювентус)
Червен картон: Кедира 87’ (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/likP_YqUjAc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>