Треньорът на Ювентус – Макс Алегри, заяви, че всички мисли са насочени за утрешното гостуване на Болоня в Серия "А", а не към предстоящия първи осминафинален мач в Шампионска лига с Байерн.

"Мачът с Болоня е от решаващо значение в битката за Скудетото. Можем да дръпнем на Наполи с четири точки преди техния двубой с Милан. Утрешният съперник е добре технически, организиран отбор. Ще бъде трудно, защото Болоня няма какво да губи и ще е ентусиазиран. Длъжни сме да спечелим, защото Наполи няма да се даде лесно. Не можем да си позволим да подходим надменно", заяви Алегри на днешната си пресконференция, след което говори и за Байерн.

"Има два мача и всичко ще се реши в Мюнхен. Ще се класираме, ако успеем да си свършим работата там, но сега мислим само за гостуването на Болоня, което трябва задължително да спечелим", добави тактикът.

Алегри коментира и за многото контузени играчи на Юве и разкри, че има шанс Алекс Сандро да е готов за вторник. Бразилският национал получи мускулна контузия и прегледите показаха, че възстановяването му ще отнеме 10 дни.

"Хуан Куадрадо се справя добре, но утре може да бъде сменен от Симоне Падоин. Ще преценя след днешната тренировка. Сандро отпада за Болоня, но може да се върне във вторник. Леонардо Бонучи вече е добре и тренира с отбора".

"Сами Кедира ще бъде наблюдаван, за Марио Манджукич пък има шанс да поднови занимания в събота. Джорджо Киелини се възстановява, но не искам да рискувам. Колкото до Роберто Перейра – готов е да играе 65, 70 минути", разясни Алегри, а накрая намекна, че срещу Болоня Симоне Дзадза и Алваро Мората ще поведат атаката на Юве.

If a trip to Turin's worth doing, it's worth doing properly!Let Faezal Ahmad's story be of inspiration.

Публикувахте от Juventus в 18 февруари 2016 г.