Треньорът на Ювентус Макс Алегри заяви след победата с 3:0 над Интер в първи полуфинален мач за Купата на Италия, че Байерн Мюнхен изпитва респект към "старата госпожа".

Двата колоса ще се изправят един срещу друг в осминафинални битки в Шампионска лига, а след успеха над "нерадзурите", Алегри беше попитан дали отборът му ще успее да задържи отличната си форма до мачовете с баварците, които са на 23 февруари в Торино и 16 март на "Алианц Арена".

"Не обичам подобни изказвания. Това означава, че почиваме на стари лаври. Трябва винаги да се подобряваме и момчетата знаят това. Байерн ни уважава, както и ние тях. Това ще бъде голям сблъсък и ще имаме нужда и от малко късмет".

"Младите ни играчи ще придобият ценен опит срещу отбор от топ ниво. Винаги съм казвал, че Юве трябва да играе на 100% срещу всеки противник, без значение дали е Байерн, Реал или Барселона. Разбира се, и за двата отбора можеше да има по-добър жребий", каза Алегри.

Той не пропусна да похвали и Алваро Мората, който вкара два от головете срещу Интер в Дерби Д’Италия. "В последно време играе добре, но нямаше късмет. Представи се добре технически и физически, запази самообладание при дузпата, което не беше лесно. На всеки нападател му е тъжно като не вкарва, но Мората не е изгубил таланта си", добави спецът, визирайки края на головата суша на испанския национал, която продължи почти пет месеца.

Накрая треньорът на Юве коментира и спекулациите, които го пращат начело на Челси от следващия сезон. "Имам договор до 2017 г. и съм щастлив в Торино. Правим добри неща, но още не сме постигнали нищо. Да не забравяме, че още не сме на финал за Купата", завърши Алегри.

JUVENTUS 3-0 INTER HIGHLIGHTS

JUVENTUS 3-0 INTER HIGHLIGHTS ZONA 11 ( CON L'AUDIO :D )

Публикувахте от Juventus Dans la PEAU в 27 януари 2016 г.