Шампионът Ювентус започна по успешен начин защитата си на Купата на Италия, след като в 1/8-финален сблъсък елиминира градския съперник Торино след победа с 4:0 у дома.

В герой за "старата госпожа" се превърна Симоне Дзадза, който отбеляза два гола във вратата на "биковете", по един добавиха неговата резерва Пауло Дибала и Пол Погба. Точно преди първото попадение на италианския национал обаче гостите поискаха втори жълт картон за нападателя, но претенциите им не бяха уважени.

Те обаче завършиха мача в намален състав, след като в началото на второто полувреме бившият футболист на "черно-белите" Кристиан Молинаро беше изгонен за две официални предупреждения. В следващата фаза "черно-белите" ще се изправят срещу победителя от двойката Лацио - Удинезе.

Като цяло "Дерби дела Моле" беше изпълнено с напрежение и груби влизания, но до по-сериозни скандали по време на мача не се стигна. Така Юве постигна втора поредна победа над Торо, след като ги победи и в Серия "А".


В 7-ата минута "биковете" спечелиха фаул отляво на наказателното поле и Бруно Перес центрира остро, но беше отсъден фаул в атака срещу Леонардо Бонучи. После Юве натика съперника в половината му и атаките минаваха основно през Алекс Сандро и Пол Погба, но ударите към вратата липсваха.

След 20 минути игра Камил Глик спъна Симоне Дзадза на опасна позиция. Клаудио Маркизио центрира от последвалото нарушение, но всички състезатели се разминаха с топката. В следващите минути играта продължи да бъде изключително накъсана, закачката между Глик и Дзадза продължи, размениха си няколко груби влизания, в резултат на което футболистите на двата отбора се хванаха за гушите, а нападателят на Юве получи жълт картон.

В 25-ата минута седмицата на "старата госпожа" можеше да бъде изгонена, след като пресира вратаря Салвадор Ичазо и го фаулира. Гостите веднага наобиколиха съдията с искане за второ официално предупреждение на Дзадза, но Довери го пожали.

3 минути по-късно бившият футболист на Сасуоло отново беше под светлината на прожекторите. Тогава Алваро Мората развинти двама футболисти на Торино отляво и центрира на точката за дузпата, където Дзадза с едно докосване матира вратаря за 1:0 за Юве! В 35-ата минута Андреа Белоти се опита да изненада Нето с далечен шут, който профуча встрани от вратата.

Секунди след началото на второто полувреме Бонучи вкара втори гол за домакините, който беше правилно отменен заради засада. В 50-ата минута Кристиан Молинаро извърши много груб фаул срещу Стефан Лихтщайнер и реферът без да се замисля му показа втори жълт и съответно червен картон.

От последвалото нарушение Маркизио центрира в наказателното поле, където се получи меле и топката попадна в Дзадза. Той я овладя и с безпощаден удар сложи точка на спора, удвоявайки преднината на "бианконерите".

След час игра Белоти можеше да върне Торино в мача, но изстрелът му мина на сантиметри от лявата греда на Нето. Юве отговори със страхотен шут на резервата Пауло Дибала, който насочи кълбото точно в сглобката, но то излезе в аут. В 73-ата минута аржентинският национал все пак се разписа с мощен удар в левия ъгъл, който препарира вратаря Ичазо за 3:0 за Юве. Крайното 4:0 оформи Погба в 82-ата минута с прекрасно изпълнение на фаул.

Ювентус – Торино 4:0

Голмайстори:

2:0 Дзадза (28, 51)
3:0 Дибала (73)
4:0 Погба (82)

Ювентус: Нето, Ругани, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Кедира (81-Падоин), Маркизио (87-Ернанес), Погба, Алекс Сандро, Дзадза (54-Дибала), Мората
Треньор: Макс Алегри

Торино: Ичазо, Глик, Перес, Молинаро, Бово, Морети (82-Авелар), Базели (65-Силва), Акуах, Гази, Белоти (64-Куалиарела), Лопес
Треньор: Джампиеро Вентура

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Д. Довери
Жълти картони: Дзадза, Маркизио (Ювентус); Молинаро, Акуах (Торино)
Червен картон: Молирано 50’ (Торино)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xniWfeMMxx8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4ElDgCoMPJY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>