Един от лидерите на италианския шампион Ювентус – Клаудио Маркизио, заяви в интервю пред клубната телевизия, че целта през този сезон е требъл.

Пред миналата кампания "бианконерите" спечелиха дубъл в Италия и играха финал в Шампионска лига, загубен с 1:3 от Барселона. Сега торинци се представят по-колебливо в калчото, но след четири поредни победи се изкачиха на 5-то място.

Отборът вече си осигури участие в плейофите на Шампионска лига, а в 1/8-финалите за Купата на Италия ще играе с градския съперник Торино на 16 декември.

"Не мога да избирам между Серия "А" и Шампионска лига. Предпочитам и двете. Знаем, че ще е трудно да спечелим всичко в една година. Не само за Ювентус, но за всеки клуб. Но ще играем за всички трофеи, докато имаме шанс", каза Маркизио.

Във вторник "старата госпожа" гостува на Севиля и ще се опита да спечели, за да завърши на 1-во място в групата си. В момента Юве е лидер с 11 точки, Манчестър Сити има 9, Борусия Мьонхенгладбах е с 5, а испанците са с 3 т.

"Отиваме за победа, както във всеки мач. Искаме да завършим на 1-во място в групата, макар да е вярно, че вече няма лесни съперници. Групата ни е трудна, но все пак това е Шампионска лига", каза още Малкия принц, какъвто е прякорът му.

Маркизио коментира и утрешното гостуване на Лацио в Рим в среща от 15-ия кръг на Серия "А". "Това винаги е труден мач. Лацио е в криза, но точно срещу нас може да компенсира слабите си резултати. За това сме готови за битка", допълни Маркизио.

Накрая той заяви, че се чувства късметлия, защото е юноша на Ювентус, но не само проби в първия отбор, а вече има над 300 мача с "черно-белия" екип.

"Благодаря ви, че засегнахте този въпрос. Понякога като се събудя сутрин, се чувствам късметлия. Изпълних детската си мечта, която продължава и в момента. Но напрекъснато работя, за да ставам по-добър. Моето ДНК е свързано с това на Юве", завърши Маркизио.
 

 

How do you train at full throttle in a cloud of freezing fog? Here's your answer!

Публикувахте от Juventus в 2 декември 2015 г.