Крути мерки взе треньорът Ювентус Макс Алегри заради слабия старт на сезона в Серия "А".

След загубата от Сасуоло с 0:1, която остави италианския шампион на 12-то място в класирането, спецът заведе отбора на лагер. Той ще продължи до утрешното дерби с Торино.

Целта на Алегри е да сплоти колектива и да подобри концентрацията на футболистите си.

Легендата на Юве – Морено Торичели, пък вярва, че "старата госпожа" все още има шанс да спечели пета поредна титла.

"Трудно е да се изтъкне конкретна причина за кризата в играта на отбора през този сезон. Смятам, че вината трябва да бъде поделена между играчите, треньорския щаб и директорите".

"Има много работа, която трябва да се свърши, но съм сигурен, че "бианконерите" ще се върнат в борбата за Скудетото. Почти невъзможно е да се заместят играчи като Тевес, Пирло и Видал, но новите в отбора имат потенциал".

"Отборът има качества и трябва да дадем време на Алегри, и особено на младите играчи. Както казах сигурен съм, че скоро отново ще бъдат на върха", каза Торичели, цитиран от Juventusbulgaria.

Той каза още, че лагерът на Алегри е правилно решение.

"Това е правилно решение, което ще позволи на отбора да е заедно, да се учат един от друг и да намерят духа, който им е необходим за да излязат от тази трудна ситуация".

"Срещата срещу Торино идва в правилния момент, защото едно дерби може да даде допълнителен и специален стимул на играчите. Този мач трябва да бъде повратен за сезона", добави легендата.

Our #JuveTorino preparations began with Thursday's training session at Juventus Center.Watch the Bianconeri being put through their paces.

Posted by Juventus on 29 октомври 2015 г.