Ювентус продължава с убедителното си представяне в група G на Шампионска лига, след като победи с 2:0 Севиля в Торино.

Головете за "старата госпожа" отбелязаха Алваро Мората през първото полувреме и Симоне Дзадза в заключителните минути на срещата. През целия двубой Юве имаше тотално превъзходство и можеше да спечели далеч по-убедително. Андалусийците пък се представиха трагично и нито един път не успяха да застрашат сериозно Джанлуиджи Буфон.

Официален дебют за Юве направи Сами Кедира, който през първата част се представи чудесно, но след това силите му свършиха заради липсата на игрова практика и в края беше заменен. Първи минути с "черно-бялата" фланелка записа и Даниеле Ругани, който се появи на терена в 88-ата мин.

В класирането торинци имат пълен актив от 6 точки, Севиля е с 3, колкото има и Манчестър Сити, който надделя като гост Борусия Мьонхенгладбах. Германците остават на дъното без спечелена точка.

В първите десетина минути Юве наложи убийствен домакински натиск и още не бяха изтекли 120 секунди, когато Алваро Мората намери Пол Погба и френската звезда стреля от наказателното поле, но в аут. В 8-ата Патрис Евра центрира брилянтно, Алваро Мората надскочи защитата на Севиля и от точката за дузпата засече с глава, но топката мина встрани от дясната греда.

"Бианконерите" създаде още една възможност в 10-ата минута, когато Ернанеш получи и стреля мощно от около 25 м в долния десен ъгъл, но сантиметри го разделиха от гола. След малко повече от четвърт час игра Хуан Куадрадо спечели фаул встрани от наказателното поле и Пауло Дибала центрира, но бранителите на андалусийците този път се справиха и изчистиха.

Секунди по-късно Кедира проби и с вълшебен пас намери Дибала на чиста позиция, който стреля веднага, но недостатъчно мощно и Серхио Рико успя да спаси. В 22-ата минута Куадрадо беше изведен сам срещу стража на севилци, но се намираше в положение на засада. 10 минути преди края на полувремето Кедира проби и стигна до аутлинията, откъдето върна към Мората на точката за дузпата, но в последния момент защитник на гостите с решителна намеса успя да изчисти пред погледа на испанския национал.

До 38-ата минута превъзходството на Юве беше смазващо и ударите бяха 11 към 0! И следващият, който дойде в 41-ата минута, се оказа голов. Тогава Андреа Бардзали центрира перфектно от движение и Мората с глава матира Рико за 1:0 за "старата госпожа". Чак след това Севиля отправи първия си шут по посока на противниковата врата, но Евгени Коноплянка по никакъв начин не успя да затрудни Джанлуиджи Буфон.

5 минути след подновяването на играта Евра с чудесен пас от половината на Юве изведе Дибала сам срещу Рико и аржентинецът стреля с левия крак, но вратарят на испанците показа висока класа и успя да избие.

След час игра Куадрадо получи топката и подаде към връхлитащия Дибала, който беше спънат точно на границата на наказателното поле. Фаулът бе изпълнен от аржентинския нападател, който стреля мощно право в центъра на вратата и Рико успя да боксира.

После играта се успокои и чак в 73-ата Куадрадо напредна,  отправи силен удар от далеч, но Рико беше на мястото си и спаси. Крайния резултат оформи резервата Дзадза в 87-ата минута. Тогава Дибала се пребори с трима играчи на Севиля в центъра на терена, пусна към Дзадза, който направи чудесен рейд, излезе сам срещу Рико и го матира за 2:0.

Ювентус – Севиля 2:0

Голмайстори:

1:0 Мората (41) 2:0 Дзадза (87)

Ювентус: Буфон, Евра, Киелини, Бонучи, Бардзали, Кедира (76-Алекс Сандро), Ернанеш, Погба, Куадрадо, Дибала (88-Ругани), Мората (80-Дзадза) Треньор: Макс Алегри

Севиля: Рико, Коке, Андреоли, Колоджиежик, Тремулинас, Коноплянка, Нзонзи (65-Ибора), Кричовяк, Дели, Рейес (79-Муньос), Гамейро (65-Иммобиле) Треньор: Унай Емери

Торино, "Ювентус Стейдиъм" Съдия: Йонас Ериксон (Швеция) Жълт картон: Коке (Севиля)