Италианският шампион Ювентус ще отправи финална оферта за звездата на Шалке Юлиан Дракслер.

Предложението ще бъде на стойност 27 милиона евро, а Gazzetta dello Sport съобщава, че "бианконерите" първоначално ще платят 18 млн. евро за германския национал, докато останалата сума ще бъде преведена като бонуси през следващите две години.

Шалке обаче настоява да получи 30 млн. евро за бижуто си и едва ли ще приеме офертата на "старата госпожа". Иначе торинци са готови да предложат и 5-годишен договор на Дракслер със заплата от 3,2 млн. евро на сезон.

Gazzetta dello Sport пише, че още, че халфът на Тотнъм Ерик Ламела е изпреварил съотборника си Кристиан Ериксен като алтернативен вариант за Юве. Бившият полузащитник на Рома е в трансферната листа и нищо чудно лондончани да го предложат на "черно-белите".

В същото време SportMediaset съобщи, че "старата госпожа" е възобновила интереса си към плеймейкъра на Галатасарай Уесли Снайдер. Холандският национал на няколко пъти беше много близо до гранда от Апенините, но сделката все пропадаше. Той обаче има договор с клубът за още една година, което може да накара турците да го продадат.

Не е изключен вариантът Юве да вземе и Иско от Реал Мадрид. "Белият балет" договори Матео Ковачич от Интер, което ще затрудни положението на испанеца на "Сантяго Бербанеу". "Бианконерите" са готови да платят 40 млн. евро, за да имат 23-годишния футболист.