Германският колос Байерн Мюнхен почти сигурно ще привлече халфа на Ювентус Артуро Видал, гръмнаха медиите в Италия.

Още по темата

 

В последните няколко часа всички съобщават, че "бианконерите" са приели офертата на баварците след продължителни преговори. Първоначално торинци са настоявали да получат 45 милиона евро за чилийския национал, но впоследствие двата клуба са си стиснали ръцете на 40 млн. евро. Юве ще получи и допълнителни бонуси, в зависимост от представянето на 28-годишния футболист на "Алианц Арена".

Заплатата на Видал пък ще е 6,5 млн. евро на сезон, договорът му с Байерн ще е за четири години. Интерес към него проявяваха още Реал Мадрид и Арсенал, но изненадващо Байерн спечели битката за подписа му. Видал има опит в Бундеслигата. Преди да премине в Юве през 2011 г. за 12,5 млн. евро, той игра четири години в Байер Леверкузен.

Тогава Байерн искаше да вземе чилийския национал, но в последния момент той избра "старата госпожа". Това доведе до пререкания между Юве и баварците и Карл-Хайнц Румениге заяви, че такива като Видал не му трябват. "Изобщо не мога да съжалявам, че Видал няма да играе при нас. Той беше обещал много пъти на Юп Хайнкес (б.р. - тогавашния треньор), че ще премине само в Байерн. Руди Фьолер ме предупреди, че това не е вярно и се оказа прав. Мога само да поздравя Видал. Такива като него не искам в Байерн", бяха думите на Румениге.

На "Алианц Арена" Видал ще трябва да замести Бастиан Швайнщайгер, който премина в Манчестър Юнайтед. Юве пък веднага започна да търси нов халф, като целите са Оскар от Челси, Иско от Реал Мадрид и Месут Йозил от Арсенал.

Според Sky Sport Italia "бианконерите" са се огледали още в Юлиан Дракслер от Шалке, Хуан Куадрадо от Челси, а с парите ще се опитат да вземат и левия защитник на Порто Алекс Сандро. Според медията №1 в списъка вече е Дракслер, който ще играе зад нападателите в схема 4-3-3. Освобождаващата клауза на 21-годишния футболист е 45 млн. евро, но цената му може да спадне повече от двойно заради неотдавнашна контузия.