Капитанът на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон си взе емоционално "сбогом" с Андреа Пирло, който ще продължи кариерата си в Ню Йорк Сити.

Още по темата

 

Вратарят написа трогателно съобщение в социалните мрежи, в което благодари на приятеля си и му пожелава успех в новото предизвикателство.

"Използват се много различни думи, за да ти се каже сбогом и всички ти пожелават успех. Но аз искам да използва една дума, която описва целия ни съвместен живот: "Приятел". Успех, приятелю мой. И в настоящето и в бъдещето".

"Благодаря за времето, което прекарахме заедно. За безгрижните часове, през които сме били един до друг. Благодаря за сълзите и радостта, благодаря за взаимната подкрепа, която сме си указвали".

"Благодаря, че ме научи на неща в този спорт, които се смятат за невъзможни, но стават реални. Приятелството е най-ценното и най-хубавото нещо, което могат да имат хората", написа Буфон.

Hanno scelto molti sostantivi per salutarti e augurarti altre grandi vittorie; io vorrei utilizzarne uno che condensi...

Posted by Gianluigi Buffon on 7 юли 2015 г.