Финалът в Шампионската лига няма да бъде Ел Класико и виновник за това е Ювентус. 

Италианският шампион стигна до 1:1 на „Сантяго Бернабеу“ в реванша срещу Реал и след победата си в първия мач, се класира за финала в надпреварата за първи път от 2003-а година. 

В Берлин Старата госпожа ще срещне Барселона, след като заслужи класирането си за финала, изигравайки един много добър мач и наваксвайки изоставане в резултата. 

Кристиано Роналдо откри от дузпа, но Алваро Мората изравни след почивката. Гарет Бейл пропусна няколко отлични положения за Реал, но и гостите имаха своите ситуации и при повече прецизност можеха и да спечелят. 

Отпадането на Реал означава, че отново няма да има отбор защитил отличието си, а случилото се оставя Кралския клуб без трофей през сезона.

Карим Бензема стартира за домакините, а Рафаел Варан партнираше на Серхио Рамос в центъра на защитата. Ювентус излезе доста офанзивно – с Тевес и Мората в атака, а Масимилиано Алегри реши да заложи на четирима в защита.

Не бяха изминали и 40 секунди, когато Реал стигна до положение. Марсело проби към наказателното поле и центрира към далечната греда, където Гарет Бейл засече с глава, но над вратата.   Гостите стигнаха до първия корнер в мача, но той не им донесе нищо. В 6-ата минута Бензема стигна до отлична възможност. Той получи с гръб към вратата в наказателното поле, но успя отлично да се обърне преодолявайки Лихтщайнер, след което обаче с левия крак стреля много силно и неточно.   Малко по-късно Роналдо стреля от свободен удар и след рикошет в стената, топката мина малко над гредата. Италианците обаче също не пропускаха да поглеждат към вратата на съперника и в 14-ата минута Артуро Видал стреля силно от около 25 метра, но Касияс успя да избие.   Малко след това Бейл напомни за себе си, когато се справи с Погба и реши да стреля от над 35 метра, карайки Буфон с мъка да се намесва. Така се стигна до 23-ата минута, когато Реал получи дузпа.   Хамес овладя в наказателното поле, тръгна напред и падна на земята след контакт с Киелини. Въпреки контакта, решението на рефера определено изглеждаше пресилено, макар че защитникът действа нескопосано в случая и колумбиецът се възползва. Роналдо не прояви милост и с удар в средата на вратата даде аванс на Кралския клуб. Това бе неговият 10-и гол в турнира за сезона.    В 29-ата минута домакините могат да съжаляват, че не вкараха втори гол. При отлична контра Бензема напредна и подаде към Роналдо, който нахлу в наказателното поле и елиминира Лихтщайнер с финт. Португалецът остана сам, макар и леко встрани от вратата. Вместо обаче да бие, той реши да подава към далечната греда, след което обаче така и не се стигна до добър удар.   Ювентус обаче продължи да действа амбицирани и дори владееше повече топката в края на полувремето. Домакините пък изглеждаха доволни, че могат да играят на контри и при една такава Бейл подаде добре към Роналдо, който обаче притиснат от Бонучи, стреля от външната страна на мрежата.   След това Бензема преодоля Бонучи и реши да стреля в близкия ъгъл, но Буфон реагира подобаващо. Така паузата дойде при аванс за домакините.   След нея белите започнаха спокойно и опитваха да задържат топката. Към същото обаче се стремеше и италианския тим, който искаше да постави под напрежение съперника. В 51-ата минута Маркизио стреля силно отдалеч, но покрай вратата. Реал отговори с шут на Марсело по диагонала, който мина близо до целта.  

В 57-ата минута обаче стана интересно. Касияс изби свободен удар, но топката бе върната в наказателното поле. Там Погба я отклони с глава към Мората и нападателят с левия крак простреля Касияс. Отбраната на Реал определено сбърка, а нападателят отново не празнува, разписвайки се срещу бившия си отбор. 

В 62-ата минута Реал трябваше да си върне аванса. Иско подаде към Хамес, който с пета изведе зад себе си Марсело. Бразилецът намери отлично пред вратата Бейл, който от границата на наказателното поле обаче, стреля покрай целта. 

Анчелоти пусна Чичарито в средата на втората част, а Хамес бе близо до страхотно попадение, но изстрелът му профуча покрай горния десен ъгъл. В 69-ата минута обаче, домакините оцеляха. 

Видал изведе отлично Маркизио в наказателното поле, който остана на чиста позиция и стреля към долния ляв ъгъл, но Касияс се хвърли и спаси, оставяйки своя тим в мача. 

В 72-ата минута Роналдо стигна до аутлинията и центрира отлично към далечната греда, като прехвърли Буфон. Голът изглеждаше сигурен, но Бейл някак си стреля над гредата от 2-3 метра. След това домакините поискаха дузпа за падане на Чичарито, но такава правилно не бе отсъдена. 

Последва нов неточен удар на Бейл с глава. Пропуските на уелсеца станаха много, а домакините и феновете им започнаха да се изнервят. И пак Бейл стреля опасно в 83-ата минута, но покрай вратата за пореден път.

В 88-ата минута Погба пропусна страхотен шанс. Той бе намерен сам в наказателното поле, но стреля в тялото на Икер Касияс, който нямаше проблеми да избие. До края домакините не постигнаха нищо и на практика остават без трофей през сезона. 

Реал Мадрид – Ювентус    1:1   1:0     Роналдо        23 дузпа 1:1    Мората    57   Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Иско, Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема (67 Чичарито) Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Пирло (79 Бардзали), Погба, Маркизио, Видал, Тевес, Мората (84 Йоренте)