Ветеранът Андреа Пирло е на мнение, че спокойствието е било в основата на обрата на вчерашния обрат на Ювентус срещу Олимпиакос. 

Старата госпожа губеше с 1:2 след един час игра, но с два бързи гола за по-малко от минута, успя да постигне жизненоважен триумф с 3:2 и така съхрани шансовете си да продължи напред. В края дори италианците изпуснаха дузпа. 

„Триумфът е от голямо значение и бе задължителен. Показахме необходимото спокойствие, когато изпаднахме в труден момент, а след това демонстрирахме и силата си” коментира халфът, който отбеляза първия гол за своите, изпълнявайки великолепно свободен удар. 

„Жалко е, че изпуснахме дузпа, но сме доволни от представянето си и това всъщност е най-важното. Успехът е важен, защото продължаваме да държим съдбата в ръцете си. Имаме още две срещи, но сега е време да мислим за първенството” добави той. 

Пирло одобрява новата формация на Масимилиано Алегри, след като за първи път през сезона той заложи на четирима в отбрана, а отпред халфовете бяха разположени като „диамант”. „Новата система? Имахме много положения, значи всичко е било както трябва. Единствено съжалявам, че не отбелязахме повече голове” изтъкна опитният футболист.