Ювентус спечели с 3:2 контролата срещу сборен отбор на звездите от австралийската А лига. Успехът обаче не дойде никак лесно, като водения от Алесандро Дел Пиеро тим на звездите на два пъти повеждаше. 

Победата за Старата госожа бе изкована в последните няколко минути на мача, когато Погба и Пепе се разписаха за крайното 3:2.

Мачът се игра пред 55 000 зрители в Сидни. Голямата звезда на деня бе Алесандро Дел Пиеро. Бившият капитан на Ювентус предвождаше сборния тим на австралийската лига. Дел Пиеро игра 2 години в Сидни, но договора му изтече и той ще играе другаде от есента.

Още в началото австралийския тим поведе. Точен бе Каруска с хубав удар с левия крак. Ювентус отговори с греда на Тевес малко преди паузата.

След почивката Фернандо Йоренте изравни. Той засече с глава центриране от фланга на Евра. Звездите отново поведоха след гол на Юрич. В 87-ата минута Погба изравни, а в четвъртата минута на добавеното време Симоне Пепе донесе победата.



Бившият капитан и абсолютен рекордьор в историята на Ювентус Алесандро Дел Пиеро този път беше на страната на съперника. Той водеше сборния тим на звездите от австралийската А лига. Двата отбора посрещнаха Дел Пиеро с аплодисменти. 

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри заложи на схема 3-5-2, като Патрис Евра започна титуляр на единия фланг, а Лихтщайнер бе на другия. Тевес и Йоренте си партнираха в атаката.

Мачът не започна добре за италианците. Още в 9-ата минута сборния тим на звездите поведе. Каруска се разписа с прекрасен удар с левачката. Топката прецизно се заби в ъгъла, а Буфон нямаше какво да направи.

Звездите разиграваха добре топката, а Юве се опитваше да пресира. Старата госпожа трудно създаваше добри положения за гол. В 30-ата минута Буфон предотврати втори гол във вратата си. Страхотен удар на Бериша по диагонала бе отразен с отличен рефлекс от вратаря на Юве.

Най-добрият шанс за гол за Ювентус през първото полувреме бе пет минути преди паузата. Йоренте и Тевес направиха двойно подаване и аржентинеца стреля с десния крак. Топката обаче срещна страничната греда и излезе в аут.

На почивката Алегри не направи никакви смени, а Дел Пиеро остана в игра за звездите. Риера пропусна да вкара втори гол за сборния тим, но удара му от воле бе право в Буфон. 

Юве също имаше своите положения. Пирло центрира от фаул, вратаря не излезе добре, но Огбона прати топката в аут с глава.

В 58-ата минута Ювентус изравни. Евра центрира добре и Йоренте с глава засече топката в мрежата - 1:1. Четвърти гол на нападателя в последните 2 контроли.

В 63-ата минута Дел Пиеро бе сменен под овациите на 55 000 души на стадиона в Сидни. Алегри също направи доста промени в състава си.

Четвърт час преди края обаче сборния тим на звездите отново поведе. Защитата на Ювентус сбърка и позволи на Юрич да се разпише със силен удар с левия крак малко след като влезе в наказателното поле.

Ювентус обаче успя да направи късен обрат. Отново, както и в предишния мач в Джакарта, Симоне Пепе влезе резерва и направи отлично впечатление. Той центрира в 87-ата минута а Погба овладя избитата топка на гърди и с десния крак я заби в мрежата за 2:2.

В 4-ата минута на добавеното време Ювентус взе победата. Пепе овладя топката при едно меле и с мощен удар я закова в ъгъла - 3:2.


СЪСТАВЪТ НА ЮВЕНТУС: Буфон (71 Сторари), Касарес, Бонучи, Огбона, Лихтщайнер, Погба, Пирло, Маркизио (85 Пепе), Евра (71 Асамоа), Тевес, Йоренте (86 Джовинко)