Новото попълнение на Ювентус Алваро Мората претърпя травма на коляното и отвори празнина в състава на италианския шампион. Бианконерите се разделиха с нападателите Вучинич, Куалярела и Освалдо и в момента разчитат само на Тевес, Йоренте и Джовинко, като последният може да се озове в Галатасарай. Това означава, че торинци спешно се нуждаят от нов футболист за атаката си. Ето пет възможни варианта за Старата госпожа.

1. Самуел Ето'о (без клуб)

Треньорът на бяло-черните Масимилиано Алегри иска типичен център-нападател и Ето'о би бил сигурен залог. Камерунският реализатор вече е играл в Серия А и няма да има проблеми с аклиматизацията.

Големият проблем е това, че Ето'о е вече на 33 години. Изпълнителният шеф на Юве Марота му предложи договор за 1 година на стойност 3 млн. плюс бонуси, но представителите му искат контракт за два сезона.

В момента преговорите като че ли буксуват на място, а Алегри иска да има яснота със състава колкото се може по-рано. Освен това Рома също се цели в камерунеца.

2. Есекил Лавеси (ПСЖ)

Бившият ас на Наполи е в центъра на сериозна битка между Юве и Милан. Почо изпитва носталгия по Италия и изглежда готов да напусне Париж. Ювентус е постигнал предварително споразумение с антуража на футболиста, но ръководството на ПСЖ не дава ясен сигнал дали е готово да се раздели с него.

В случая много зависи от това дали френският първенец ще успее да прибере Ди Мария от Реал. Както бианконерите, така и Милан на този етап не могат да си позволят да купят Лавеси, така че става дума само за вземане под наем на световния вицешампион.

3. Маноло Габиадини (Сампдория)

Също като Лавеси, той не е чист централен нападател. За разлика от аржентинеца обаче неговата цена ще бъде доста ниска (Юве държи половината от правата му).

Габиадини може да играе зад гърба на основния нападател или на крилото. Това би дало възможност на Алегри да използва схемата 4-3-3.

4. Матия Дестро (Рома)

Последната идея за решаването на ребуса в атаката на Юве е и най-сложният възможен вариант. На първо място, Рома оценява играча най-малко на 25 млн. евро; на второ – Вълците едва ли с лека ръка ще се съгласят да подсилят прекия си конкурент за титлата.

Шефовете на джалоросите по принцип са готови да изслушат оферти за Дестро, но предпочитат да го пуснат в чужбина. Иначе от чисто футболна гледна точка, това би било решение за Юве, защото Дестро е типичен таран с прекрасен голов нюх.

5. Чичарито Ернандес (Манчестър Юн)

Мексиканецът вероятно ще напусне "Олд Трафорд", защото въпреки треньорската смяна, той остава зад Руни, Ван Перси и Уелбек в клубната йерархия. А 26-годишният нападател изгаря от желание за игра и вече не желае да търка пейката.

Интерес към Ернандес проявяват Саутхемптън и Интер. Ювентус обаче ще се озове в изгодна позиция, ако продаде Видал на Червените дяволи, защото ще може да включи мексиканеца като разменна монета в този трансфер.

В противен случай бианконерите ще трябва да чакат и да се надяват, че в крайна сметка Юнайтед ще се съгласи да го пусне под наем (в момента клубът от "Олд Трафорд" предпочита да продаде Чичарито).

Андреа Гизланди, Goal.com