Кризата с контузиите в Интер се задълбочава, след като Карлос Аугусто получи травма в мача срещу Йънг Бойс в Шампионската лига снощи. Бразилецът бе сменен със съмнение за разтежение. Очаква се той да отсъства от битката с Ювентус през уикенда, а може да се наложи и по-дълго да не играе. Аугусто е поредният футболист в лазарета на нерадзурите.

В мача с Рома в неделя имаше две принудителни смени още преди паузата. Тогава с травми излязоха Хакан Чалханоглу и Франческо Ачерби. Двамата пропуснаха мача в Швейцария снощи, който бе спечелен с 1:0. Това е пета поредна победа за Интер във всички турнири. В лазарета е още и Кристиян Аслани, а Пьотр Желински се завърна снощи след травма, но игра около 30 мин.

Само няколко минути след като Марко Арнаутович изпусна дузпа, Карлос Аугусто получи топката и се свлече, стискайки задната част на бедрото си. Той бе заменен веднага и на засегнатото място бе поставен лед, но първоначалните съмнения са за разтежение. Това ще остави бразилеца извън игра за няколко седмици и допълнително ограничава възможностите за ротация на състава на треньора Симоне Индзаги. Това се случва по време на изключително натоварената серия от мачове за "нерадзурите", които се изправят срещу Ювентус в Дербито на Италия в неделя вечер. Президентът на Интер Бепе Марота се оплака преди началото на мача, че УЕФА трябва да предприеме действия срещу клубовете, които разполагат с изкуствени терени, тъй като те са свързани с повишена вероятност от контузии.